DE START

De kennismaking met het voetballen op het zand begon voor de spelers van Beach Soccer Zeeland in 2006 tijdens het Beach Soccer toernooi in Terneuzen, waar het plaatselijk kampioen werd. Het plaatselijke kampioenschap betekende deelname aan de landelijke amateurkampioenschappen in Scheveningen. Hier werd het team verrassend landskampioen door in de finale van Deportivo de Amsterdam te winnen met 3-0.

BSZ-2006 (20)

NEDERLANDS KAMPIOEN EREDIVISIE

Het daaropvolgende kampioenschap liet niet lang op zich wachten. In het 1e jaar in de KNVB Beach Beach Soccer Eerste Divisie werd Beach Soccer Zeeland meteen kampioen en promoveerde het team naar de KNVB Beach Soccer Eredivisie. In 2008 eindigde Beach Soccer Zeeland nog in de middenmoot, maar in 2009 mocht het succesvolle team zich één jaar lang Nederlands Kampioen noemen dankzij een overwinning op Beach Soccer Rotterdam in de finale om het Nederlands Kampioenschap. In een zinderende finale werd een 3-0 achterstand in de laatste periode goedgemaakt: 3-4. Daryl Rawidjan werd uitgeroepen tot ‘Most Valuable Player’ van de competitie.

Finale 2009 (128)

GEEN EENDAGSVLIEG

In 2010 is Beach Soccer Zeeland zowel in de KNVB Beach Soccer Eredivisie als in de KNVB Beach Soccer Cup verliezend finalist geworden. In 2011 werd wederom de laatste vier bereikt om het Nederlands Kampioenschap en in 2013 werd de finale van de KNVB Beach Soccer Cup verloren. Door deze resultaten mag Beach Soccer Zeeland zich met recht één van de beste teams van het Nederlandse Beach Soccer noemen.

FAIR PLAY CUP

Zowel in 2007 als in 2010 heeft Beach Soccer Zeeland de trofee voor meest sportieve ploeg ontvangen. Ook tijdens de Istanbul Cup 2016 heeft Beach Soccer Zeeland deze trofee ontvangen.

SPORTPLOEG VAN HET JAAR

In 2007, 2009 en 2013 is Beach Soccer Zeeland gehuldigd tot sportploeg van het jaar van de gemeente Terneuzen en in 2009 werd het zelfs uitgeroepen tot sportploeg van het jaar van de provincie Zeeland.

BSZ (38)

INTERNATIONALS

De successen van Beach Soccer Zeeland hebben er mede toe geleid dat enkele spelers international zijn geworden. Zo hebben twee spelers van het succesvolle team in 2009 op het Europees Kampioenschap Beach Soccer in Portugal de zilveren medaille gewonnen met het Nederlands team, tot nog toe het meest succesvolle resultaat van Oranje. Deze spelers zijn Mevlüd Eryürük en Daryl Rawidjan, nog steeds actief voor Beach Soccer Zeeland. Daryl Rawidjan heeft tevens de mooiste ‘Oranje-goal’ over het jaar 2012 achter zijn naam staan, dankzij zijn fantastische omhaal tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Noorwegen, gespeeld in Sint Petersburg (Rusland). Ali Eryürük heeft lang moeten wachten op zijn debuut voor Oranje. Hij heeft in de zomer van 2016 tijdens het WK-kwalificatie toernooi in Italië zijn eerste interlands gespeeld. In 2019 mochten keeper Sjoerd de Graaf (in Duitsland) en verdediger Bram Plomp (in Marokko) debuteren. Op dit moment hebben we met 8 spelers in onze selectie die hebben gespeeld voor Oranje of nog steeds actief zijn. Bij de dames mocht Sylvana Tieleman in 2019 haar debuut maken voor Oranje tijdens het EK in Portugal. Na het debuut van Nidia Bos op het EK in de zomer van 2021 in Portugal hebben we nu twee Leeuwinnen in de gelederen.

Nederlands Team (2)

LANDSKAMPIOEN BELGIE

Sinds 2014 is Beach Soccer Zeeland actief in de Belgische competitie. Het debuutjaar van Beach Soccer Zeeland in België was een groot succes. Drie van de vier speelronden werden overtuigend gewonnen. Het team was door de succesvolle voorronden als eerste geplaatst voor de finaledag. Op de finaledag won het team ‘moeizaam’ de kwartfinale (3-2) en halve finale (4-3), maar in de finale werd LSA Chaudfontaine overtuigend met 9-2 verslagen. Keeper Dennis Rijnberg en Leo Koswal werden uitgeroepen tot respectievelijk beste keeper en beste speler van de competitie. Het succesvolle team heeft door dit prachtige resultaat twee landskampioenschappen achter hun naam staan, één in Nederland en één in België, een unieke prestatie.

DEELNAME INTERNATIONALE TOERNOOIEN

Sinds 2016 neemt Beach Soccer Zeeland deel aan internationale toernooien. Beach Soccer Zeeland was in 2016 en 2017 actief in Oceanside, California (USA) tijdens de Beach Soccer USA Cup. Een fantastisch toernooi waar vele topteams vanuit de hele wereld aan deelnemen. Zo hebben we o.a. tegen Madjer gespeeld, de speler die in 2016 verkozen is tot wereldspeler van het jaar en tegen enkele Braziliaanse sterren die in 2017 wereldkampioen zijn geworden. In 2016 hebben we deelgenomen aan de Istanbul Cup die gespeeld werd in Turkije en sinds 2016 organiseren we het internationale Beach Soccer toernooi van de Zeeland Beach Classics in Vlissingen mogen organiseren. Dit toernooi hebben we in 2018 en 2019 gewonnen. In 2018 hebben we ook de Moio Beach Soccer Cup in Cadzand georganiseerd. Ook hebben we in 2018 deelgenomen aan de North American Sand Soccer Championships, het grootste Beach Soccer evenement ter wereld. In 2020 was ons eigen beachveld decor voor een internationaal minitoernooi.

Madjer

BEACH SOCCER VELD

We zijn het jaar 2017 met zeer goed nieuws begonnen. De gemeente Terneuzen heeft ons laten weten een stuk grond op het Sportpark Oude Vaart in erfpacht te geven, zodat we daar ons eigen Beach Soccer veld kunnen realiseren. Naast de gemeente Terneuzen, hebben we dit ook te danken aan de hulp van Sport Zeeland en onze trouwe sponsoren. Eind 2017 hebben is het veld officieel geopend en trainen we structureel op het prachtige veld. Er is in 2018 een speelronde van de Belgische Eredivisie op afgewerkt, in 2019 is er een jeugdinterland tussen België en Nederland op gespeeld en we hebben er al meerdere (internationale) toernooien op georganiseerd.  Ook wordt er gebruik van gemaakt door andere partijen. Sinds 2022 worden er Eredivisie wedstrijden gespeeld op onze prachtige accommodatie.

TERUG NAAR NEDERLAND

Beach Soccer Zeeland is sinds de zomer van 2017 weer op de Nederlandse stranden te bewonderen. Het team startte in de Eerste Divisie, om zich via deze weg terug in de Eredivisie te spelen. Van 2006 tot en met 2013 was Beach Soccer Zeeland zeer succesvol in Nederland, waarin diverse titels werden binnen gesleept. In het eerste seizoen was het niet gelukt om promotie af te dwingen, in de finale ging het team helaas onderuit. In 2018 was het dan toch zover na een spannende play-off weekend. In de halve finale werd BS Bergen op Zoom met 7-4 verslagen en in de finale werd van veelvuldig landskampioen en Eredivisionist BS Rotterdam gewonnen met 4-2. Sinds 2019 spelen we daarom weer in de Nederlandse Eredivisie, waar we met een mooie 3e plaats in 2019 weer van ons hebben doen spreken. Sindsdien spelen we weer mee in top!

DAMESTEAM

In de zomer van 2017 is het damesteam van Beach Soccer Zeeland in de Nederlandse Eredivisie gestart. BSZ Ladies heeft als één van de nieuwkomers een zeer mooi resultaat behaald door direct de halve finales te halen. Het team bestaat uit Zeeuwse dames aangevuld met enkele spelers van buiten de provincie die op verschillende niveaus op het veld spelen, onder andere in de Eredivisie. In 2018 heeft BSZ Ladies al haar eerste grote successen te pakken, het wint de nationale beker én het pakt het landskampioenschap. Dit betekende dat het succesvolle team in 2019 mocht deelnemen aan de Euro Winners Cup, de Champions League in het Beach Soccer. In 2022 en 2023 werd BSZ Ladies wederom Nederlands Kampioen én het won ook de Eredivisie Beach Soccer competitie. In 2023 heeft het team op internationaal vlak van zich laten horen door prachtige resultaten in de Euro Winners Cup en de World Winners Cup. In 2024 zal het succesvolle team ook weer deelnemen aan de Euro Winners Cup in Nazaré, Portugal.

JEUGDTEAMS

Sinds de aanleg van ons beachveld geven we training aan jeugdspelers, vanaf 2021 onder de naam Beach Soccer Academy Zeeland. We hebben zo’n 40 jeugdleden die in de zomermaanden trainen en ook wedstrijden spelen tijdens het Nederlands Kampioenschap. Er is al veel succes behaald door onze jeugdteams. Zo is in 2021 de U11 Nederlands Kampioen geworden. In 2022 en 2023 was er nog meer succes voor de BSZ Jeugd. In alle categoriën waarin we hebben meegedaan werden we Nederlands Kampioen, met de U11, U13 en U15. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst…

 

______________________________________________________________________________________________
Volg je ons al op Facebook? Daar vind je altijd als eerste het laatste nieuws over ons team!