Op deze pagina staat een samenvatting van alle internationale toernooien waar wij aan hebben deelgenomen en/of zelf hebben georganiseerd. We hebben vier edities van de Zeeland Beach Classics georganiseerd en drie keer deelgenomen aan grote toernooien in de Verenigde Staten. Ook hebben we één keer de Moio Beach Soccer Cup georganiseerd en zijn we uitgenodigd om deel te nemen aan de Istanbul Cup in 2016. In 2020 stond er weer een reis naar de Verenigde Staten gepland, die helaas niet is doorgegaan vanwege het Coronavirus.

 


 

ZEELAND BEACH CLASSICS 2019

Op 15 en 16 juni 2019 zijn de vierde Zeeland Beach Classics gehouden in Vlissingen. Eén van de sporten tijdens dit topsportevenement is Beach Soccer. In 2019 namen er in totaal 8 teams deel aan het prestigieuze toernooi, waarvan drie teams uit Duitsland, één team uit Engeland, één team uit Noorwegen en één team uit Nederland. Wij vulden het totaal aan tot 8 teams met een A-team en een B-team. In twee groepen werd er op zaterdag gestreden voor de halve finale plaatsen. Alle teams speelden drie wedstrijden op zaterdag. In groep A werd Go Rhein Main Beach Soccer uit Frankfurt de nummer één, gevolgd door ons A-team. In groep B pakte Beach Royals Düsseldorf, die alle edities tot nu toe aanwezig zijn geweest, de groepswinst. Wüppertal Beach Soccer werd tweede. De halve finales waren zeer spannend met als winnaars Beach Soccer Zeeland (2-1 winst tegen Düsseldorf) en Go Rhein Main (4-3 winst tegen Wüppertal). De finale ging daarom tussen Beach Soccer Zeeland en Go Rhein Main. Waar Go Rhein Main een dag eerder nog met 5-2 won van ons team, versloegen wij ze in de finale met een klinkende 4-0 overwinning en wonnen we zo voor de 2e achtereenvolgende keer het toernooi, Wüppertal werd derde en Düsseldorf vierde. In de verliezerspoule werd het Noorse Oslo Beach Soccer vijfde en ons B-team zesde. Beach Soccer Bergen op Zoom werd zevende en Portsmouth Beach Soccer eindigde op de laatste plaats. Alle teams kijken terug op een geslaagd toernooi en hopen volgend jaar terug te kunnen keren. Het zou mooi zijn om in 2020 weer zo’n mooi deelnemersveld te hebben. 


NORTH AMERICAN SAND SOCCER CHAMPIONSHIPS 2018

In juni 2018 hebben we als enige Europese club deelgenomen aan de North American Sand Soccer Championships. Dit was de eerste keer dat we aan dit grootste Beach Soccer evenement ter wereld hebben deelgenomen en dat tijdens een speciale editie, namelijk de 25e. Op het strand van Virginia Beach werd in één weekend op 63 velden gestreden door Beach Soccer spelers van alle leeftijden en niveaus. Wij kwamen uit op het hoofdtoernooi dat werd afgewerkt in het mooie stadion. De kampioen kwam, net als in voorgaande jaren dat we in de VS hebben gespeeld, weer uit onze poule. Maryzillians, een team met internationals uit Brazilië, El Salvador en Argentinië, won in de prachtige finale van Great Lakes dat met internationals uit de Bahama’s en Jamaica speelde. Wij verloren onze wedstrijden tegen deze twee sterke teams met minimaal verschil (3-4 en 3-5). De andere wedstrijd in onze poule eindigde in een 3-3 gelijkspel tegen Tidewater Captains. De plaatsingswedstrijd tegen VB Alliance wonnen we met 2-0, waardoor we het toernooi op een mooie 10e plek eindigden. Op onze Facebook pagina en op de website van North American Sand Soccer Championships is veel informatie te vinden over dit fantastische toernooi.


ZEELAND BEACH CLASSICS 2018

Op 12 en 13 mei 2018 zijn de derde Zeeland Beach Classics gehouden in Vlissingen. Eén van de sporten tijdens dit topsportevenement is Beach Soccer. In 2018 wisten we drie topteams uit het buitenland te strikken voor dit mooie toernooi. Beach Royals Düsseldorf uit Duitsland, Beach Soccer Brussels uit België en het nationale team van Luxemburg. Het Nederlandse Brasil Mehlor dat ook van de partij was kwam na de eerste dag niet meer opdagen en eindigde derhalve op de laatste plaats. Er werd een halve competitie afgewerkt en na alle topteams te hebben verslagen werden we voor het eerst winnaar van de Zeeland Beach Classics. De laatste winnaar, Beach Royals Düsseldorf, eindigde op de derde plaats. Beach Soccer Brussels werd tweede en het nationale team van Luxemburg eindige op de vierde plaats. Het was wederom een zeer geslaagd toernooi met deze keer een mooie thuisoverwinning.


MOIO BEACH SOCCER CUP 2018

Op 28 en 29 april 2018 stond de allereerste Moio Beach Soccer Cup in Cadzand op het programma. Dit toernooi maakte onderdeel uit van de opening van het beachsportseizoen 2018. Samen met twee Franse topteams (Barbotti Beach Soccer Académie en BSC St. Jean de Vedas) heeft Beach Soccer Zeeland een hele competitie afgewerkt. De terechte winnaar van het toernooi werd Barbotti Beach Soccer Académie, die alle wedstrijden wist te winnen. Beach Soccer Zeeland werd tweede door de wedstrijden tegen St. Jean de Vedas te winnen. Speler van Beach Soccer Zeeland, Oleh Shchytnik, werd door de scheidsrechters verkozen tot MVP. Voor een eerste editie was het een succesvol toernooi.


ZEELAND BEACH CLASSICS 2017

Op 27 en 28 mei 2017 zijn de tweede Zeeland Beach Classics gehouden in Vlissingen. Eén van de sporten tijdens dit topsportevenement is Beach Soccer. Helaas konden Portsmouth (Engeland) en BSC Grembach Lodz (Polen) dit jaar niet meedoen, in verband met deelname aan de Euro Winners Cup. De volgende teams hebben deelgenomen aan deze tweede editie: Beach Royals Düsseldorf (Duitsland), New Team Beach Soccer Brussels (België) en Beach Soccer Zeeland. Er is een hele competitie afgewerkt en Beach Royals Düsseldorf heeft het toernooi terecht gewonnen. Wij zijn 3e geworden na alle wedstrijden met minimaal verlies te hebben verloren. Het was wederom een zeer geslaagd toernooi. De teams die tot nu toe hebben deelgenomen willen in 2018 weer terug komen.


USA BEACH SOCCER CUP 2017

In mei 2017 hebben we voor de tweede keer deelgenomen aan de USA Beach Soccer Cup. De USA Beach Soccer Cup is een professioneel, internationaal toernooi dat ondersteund wordt door de FIFA Beach Soccer organisatie. Het toernooi werd alweer voor de 11e keer georganiseerd. De kampioen kwam weer uit onze poule, Fortaleza Beach Soccer, waar meerdere Braziliaanse internationals van deel uitmaakten. De wedstrijd tegen Fortaleza wonnen we met 5-4, waardoor we het enige team waren dat tijdens dit toernooi wist te winnen van de terechte kampioen. De andere poulewedstrijden (tegen Great Lakes Beach Soccer en Los Angeles Beach Soccer) speelden we ver onder ons niveau. Helaas konden we deze wedstrijden niet omzetten in een overwinning, waardoor we ons niet plaatsten voor de kwartfinale. De plaatsingswedstrijd voor de ranglijst wonnen we vrij gemakkelijk tegen Swapmeet FC. Op onze Facebook pagina en op de website van The Beach Soccer Championships is veel informatie te vinden over dit fantastische toernooi. De wedstrijden waren live te bekijken op het YouTube kanaal van de organisatie en zijn daar momenteel ook terug te kijken.


ZEELAND BEACH CLASSICS 2016

Op 23 en 24 september 2016 zijn de eerste Zeeland Beach Classics gehouden in Vlissingen. Eén van de sporten tijdens dit topsportevenement is Beach Soccer. De volgende teams hebben deelgenomen aan deze eerste editie: BSC Grembach Lodz (Polen), Portsmouth BSC (Engeland), Beach Royals Düsseldorf (Duitsland) en Beach Soccer Zeeland. BSC Grembach Lodz heeft het toernooi gewonnen door alle drie de tegenstanders te verslaan. Wij zijn 3e geworden, tegen de Poolse recordkampioen verloren we na verlenging, tegen Portsmouth wonnen we met 5-3 en tegen de Duitse vice-kampioen verloren we na penalty’s. Een prachtig toernooi van hoog niveau, waar enkele Europese topspelers bij aanwezig waren.


ISTANBUL CUP 2016

We hebben in juli 2016 deelgenomen aan de Istanbul Cup. De Istanbul Cup is een professioneel, internationaal toernooi dat ondersteund wordt door de Turkse voetbalbond TFF. Het toernooi is in 2016 voor de 3e keer georganiseerd en het deelnemersveld bestond uit de Griekse kampioen FC Atlas, de kampioen van Azerbeidzjan Lale Tepe, de Turkse kampioen Alanyaspor en ons team. Alle teams bestonden vrijwel allemaal uit internationals. We zijn het toernooi op de laatste plaats geëindigd en hebben goed tegenstand kunnen bieden tegen deze topteams. We zijn uitgeroepen tot meest sportieve ploeg van het toernooi en hebben de Fair Play Cup meegenomen naar Nederland. Op onze Facebook pagina en de Facebook pagina van Beach Soccer Turkey is veel informatie te vinden over dit fantastische toernooi. De wedstrijden waren live te bekijken op de Turkse zender NTV Spor en zijn op YouTube terug te kijken.


USA BEACH SOCCER CUP 2016

We hebben in mei 2016 deelgenomen aan de USA Beach Soccer Cup. De USA Beach Soccer Cup is een professioneel, internationaal toernooi dat ondersteund wordt door de FIFA Beach Soccer organisatie. Het toernooi is in 2016 voor de 10e keer georganiseerd en het deelnemersveld bestond uit vele topteams vanuit de hele wereld. Wij zaten in een groep met de twee finalisten, Botafogo (Brazilie) en Al Ahli (Dubai). Beide wedstrijden werden verloren. Tegen Portland werd wel gewonnen. In de plaatsingswedstrijd mochten we het opnemen tegen Tiki Tama uit Tahiti, ook tegen dit topteam werd verloren. Op onze Facebook pagina en op de website van The Beach Soccer Championships is veel informatie te vinden over dit fantastische toernooi. De wedstrijden waren live te bekijken op het YouTube kanaal van de organisatie en zijn daar momenteel ook terug te kijken.


Volg je ons al op Facebook? Daar vind je altijd als eerste het laatste nieuws over ons team!